Online óra

Fidelitas Komló

Fidelitas helyi és országos eseményeiről számolunk be oldalunkon.

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

A székely himnusszal zárták az ülést Komlón

2010.10.19. 23:08 :: Valasztas Admin

Komló | Sok új, és néhány régi arc fogadta az érdeklődőket az ünnepi alakuló testületi ülésen.

A komlói városháza dísztermében szinte több volt a meghívott vendég, külsős tag, mint maguk a képviselők. Az új testület mindössze tizennégy tagból áll: nyolcan a Fidesz, ketten a Honismereti és Városszépítő Egyesület képviseletében foglaltak helyet a félig üres asztalnál, további egy-egy főt delegálhatott az MSZP, a Jobbik, valamint a Komlói Polgári Kör, és egy független képviselő is van.

Páva Zoltánt három ciklus után Polics József váltotta a polgármesteri székben. Az eskütétel után az új városvezető elmondta, célja, hogy minél előbb kihozza Komlót a mély gödörből, amelybe az elmúlt időszakban került. Ehhez a választópolgárok és a képviselők segítségét kérte, majd hozzátette, az új városvezetés demokratikus módszerekkel, a civil egyesületekkel együttműködve kíván dolgozni. Polics József szerint új korszak kezdődik a város életében, a gazdasági válság mellett az erkölcsi válsággal is leszámolnak, és ehhez ők maguk szeretnének példát mutatni. Ezért a képviselők lemondanak tiszteletdíjukról, és csak a külsős bizottsági tagok kapnak majd juttatást.

A hatékony munka érdekében kevesebb bizottság foglalkozik majd az ügyekkel, a Fidesz pedig koalíciót alakított ki a Honismereti és Városszépítő Egyesület képviselőivel, valamint Mátyás János független képviselővel. A pénzügyi, jogi és ellenőrzési bizottság elnökévé az egyetlen MSZP-s képviselőt, Barbarics Ildikót választották meg, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke Molnár Zoltánné, az oktatási bizottságé dr. Makra István Edéné, a településfejlesztőé pedig Szarka Elemér lett.

Az alpolgármesteri posztot Kupás Tamás Levente tölti be ezentúl, akinek fizetését bruttó 475 ezer forintban határozták meg, míg Polics József bruttó 483 ezer forintot vihet haza polgármesterként. Az ülés végén a Szózat után a székely himnuszt is elénekelte a testület, majd pezsgővel koccintottak a sikeres együttműködésre.

 

bama.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fidelitaskomlo.blog.hu/api/trackback/id/tr502384975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása