Online óra

Fidelitas Komló

Fidelitas helyi és országos eseményeiről számolunk be oldalunkon.

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Hogy halad az ajánlószelvények gyűjtése? Válaszok Junácski Andrástól, Baranya megyéből

2010.02.20. 00:34 :: Valasztas Admin

Forrás: Fidelitas

 

Baranya megyében intenzív építkezést figyelhettünk meg az elmúlt években. Számos csoport alakult, Csizi Péter választókerületi elnök lett, részt vettetek a pécsi időközi kampányokban, Koszorús Lászlót pedig az Elnöki Stáb helyettes főnökének nevezték ki. Az elmúlt években felkészültek az idei kampányra. Erről és az eddigi tapasztalatairól is mesélt Junácski András, a Fidelitas Baranya megyei elnöke.

Baranya megyében intenzív építkezést figyelhettünk meg az elmúlt években. Számos csoport alakult, Csizi Péter választókerületi elnök lett, részt vettetek a pécsi időközi kampányokban, Koszorús Lászlót pedig az Elnöki Stáb helyettes főnökének nevezték ki.

 

 

Hogyan jellemeznéd az elmúlt évek munkáját Baranyában?


A 2006-os önkormányzati választások alatt összeállt egy nagyon jó csapat a megyében, ezt követően az összes csoport megerősödött, sőt új csoportokkal gyarapodtunk. Napjainkig számos sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött, melyek közül nem egy hagyománnyá vált, mint például a pécsi kávéházi beszélgetések, a mohácsi ökomenikus estek, a komlói augusztus 20.-ai ünnepségek, vagy a szigetvári gyermekprogramok.
A 2009-es év nagyon mozgalmas volt a megyében, hiszen Pécsre koncentrált az összes Fidelitas csoport, ahol kivettük a részünket Páva Zsolt polgármester úr kampányában, de emellett aktív szerepet vállaltunk az EP választáson és Kővári János időközi országgyűlési választási kampányában is.
Munkánkat elismerik a megyében, ez most sincs másképp, szinte minden választókerület kampánystábjában megtalálhatóak vagyunk, nem egy helyen kampányfőnökként, illetve annak helyetteseként.


Milyen intenzitással vesztek részt a kampányban? Hogy halad az ajánlószelvény-gyűjtés?

2009 novemberétől készültünk a kampányra, azóta a megyei választmányi ülések és a csoportülések is a felkészüléssel teltek. Mint már az előbb említettem fontos szerepet töltünk be a kampánystábok működésében, de természetesen ez mellett minden nap terepen vagyunk, ajánlószelvényt gyűjtünk és a jelölteket kísérjük a vidéki településekre.
A gyűjtéssel jól állunk, a célunk, hogy a lehető legtöbb szelvényt hozzák be a Fidelitasosok és az élmezőnybe végezzünk a szövetségesek között, az eddigi visszajelzések alapján számíthatunk erre.
Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk az első választók megkeresésére és a velük való kapcsolattartásra, hiszen a választások és a változás többek között minket fiatalokat is érint.

Mit üzensz az ország más pontján dolgozó fiataloknak, Fidelitas aktivistáknak?

Először is kitartást és sok sikert kívánok a következő 50 napra! Sok munka van még hátra, de mindez megéri, ha sikerül elérni a kitűzött céljainkat és április 11-ével megindul a változás. Ne feledjétek, hogy ennek Mi is részesei vagyunk, szüleink, nagyszüleink és saját jövőnkért tegyük oda magunkat!


Hajrá Fidelitas!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fidelitaskomlo.blog.hu/api/trackback/id/tr651775008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása