Új Nemzedék program

2010.01.25. 17:03 :: Valasztas Admin

Új Nemzedék Program címmel készítette el az ifjúság jelenlegi helyzetét értékelő vitairatát a Fidelitas. Ebben többek között megoldást keresnek az oktatási, a munkaerő-piaci problémákra, valamint az otthonteremtés és a családalapítás nehézségeire.

 

A Fidelitas a Fidesz vezetésének megbízásából készítette el az Új Nemzedék Programot, amely egy polgári kormány ifjúságpolitikájának alapköve lehet. Most még egy vitairatról van szó, amely helyzetelemzést tartalmaz, és válaszokat keres a fiatalok jelenlegi problémáira. Ebben kiemelten foglalkoznak az ifjúság helyzetének romlásával, a munkaerőpiac gondjaival, a negatív demográfiai folyamatokkal, és a kormányzati felelősségvállalás hiányával. Utóbbit megerősíti, hogy jelenlegi ifjúsági törvény sincs, és minisztérium sem létezik. A program megoldási javaslatokat tartalmaz a pályaválasztás segítésére, a vidéki fiatalság közösségteremtésére, a sportolási lehetőségek kiszélesítésére. A Fidelitas többek között egy Új Nemzedék kártya bevezetését is tervezi.

 

A Fidelitas vitairata természetesen számít egy polgári kormány családtámogatási programjának segítségére is, amellyel egyszerűbbé válhat az otthonteremtés és a családalapítás.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentum program új fiatalok ifjúságpolitika nemzedék

A bejegyzés trackback címe:

https://fidelitaskomlo.blog.hu/api/trackback/id/tr491701233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása